Jak jsem potkala Skotku

31. 10. 2008 10:10


Bylo za pět minut sedm a já jsem právě vystoupila na Staroměstský z metra a pádila směr Salvátor na studentskou mši. Asi 50 metrů před dosažením cíle mě však zastavila jakási mulatka s dotazem, zda mluvím anglicky. Říkala jsem si, jaká to zas bude ostuda, až se budu pokoušet vyplodit nějakou smysluplnou větu, koktat při tom, nebudu moct nalézt ta správná slovíčka a tak, ale přiznala jsem se, že teda jako trochu jó. Ona se zaradovala a začla na mě chrlit, že se potřebuje dostat na Anděla a že neví kudy kam.

Jelikož nemám moc ráda cestování tramvají po Praze v místech, kde to neznám (většinou dojedu do depa či jiných hrůzných končin:-) a tady jsem absolutně netušila, jestli vůbec existuje nějaký přímý spoj Staroměstská-Anděl, rozhodla jsem se jí nasměrovat na metro a vysvětlit jí, že musí dojet na Můstek a pak přestoupit a jet směr Zličín asi tři stanice a bude na Andělu. Milá Skotka (já typovala JAR .-) se na mě z hrůzou podívala a řekla, že naprosto nechápe systém našeho metra a jestli bych mohla jet s ní.

Bylo sedm, mše už začala....dobře, pojedu s ní, rozhodla jsem se. Zalezly jsme do metra a začaly si povídat. Ptala se, odkud jsem (samozřejmě jsem předpokládala, že se ptá, jestli jsem z Prahy, či jiného města českého), tak jsem jí řekla, že ze Severních Čech, z malého města zvaného Litoměřice. Skotka na mě vyvalila svá velká kukadla a povídá: "já myslela, že jsi taky cizinka, ze Skandinávie nebo tak, mluvíš totiž výborně anglicky!"

Upřímně jsem se zaradovala nad její pochvalou a říkala si, že moje angličtina asi nebude zas tak tragická, když ji ocenil někdo, kdo je english native speaker. Má radost mi vydržela přesně minutu, než mi Skotka položila další dotaz. Co prý teda dělám v Praze a na mou odpověď, že jsem studentka mi odpověděla: "to je fajn, můj otec je taky právník!"

Tož jsem dopadla zase pěkně na tvrdou zem a se slibem sama sobě, že budu už radši držet pec (v čemž mi narvané metro zdatně pomohlo) jsem doprovodila Skotku na Anděl, popřála jí nice evening (což bylo spojení, u něhož jsem si troufla tvrdit, že bylo snad dobře a že tomu rozuměla) a pádila jsem zase směr Staroměstská s myšlenkou, že by bylo možná na čase začít s tou angličtinou něco dělat. Asi začnu studovat práva ...:-))

Zobrazeno 1160×

Komentáře

Pankoj

Eli, Moje angličtina je taky děsná. Nic si z toho nedělej.

tomes

heh, tak tohle mě dostalo, máš bod za vtipnost..

maree

hezký zážitek :-) kdybych byla hnidopich, tak poznamenám, že Skoti nejsou native english speakers... ale to nic, to jsou moje soukromě zkušenosti. Skoti jsou prostě Skoti :-)

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková